Kaza, geçen Pazar günü Sarıca Paşa Mahallesi Çoksoğuk Çeşme Sokak üzerinde meydana geldi. Alkollü olarak 22 AC 477 plakalı otomobilin direksiyonuna geçen İslam Gıcı aşırı hız da yapınca, kontrolden çıkan araç annesi 30 yaşındaki Nermin Kızılcık ile market alışverişinden dönen ve kaldırımda yürüyen Hayat Kızılcık'a çarptı. Kazayı anne yara almadan atlatırken, küçük kız otomobil ile Ana Sınıfına gittiği Kurtuluş İlköğretim Okulu'nun duvarı arasında kaldı. Sol bacağında kırık ve derin kesik oluşan Hayat Kızılcık, çevredekiler tarafından Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanes'ne kaldırıldı.

SÜRÜCÜ 400 PROMİL ALKOLLÜ

Kazaya neden olan sürücü İslam Gıcı'nın bir süre önce alkolü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu belirlendi. Kaza sonrası yapılan ölçümde sürücünün 4.0 promil alkollü olduğu saptandı. Polisteki ifadesinin ardından savcılığa, daha sonra da tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Gıcı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HAYAT 4 AMELİYAT GEÇİRDİ

Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Ortopedi Polikliniği'nde tediva altına alınan ve canı acıdığı için sürekli ağlayan Hayat Kızılcık'ın sol bacağında kırık ve kaza nedeniyle derin kesikler oluştuğu ve 3 gün içinde 4 kez ameliyat edildiği belirtildi.

Kızı ile market alışverişinden döndüklerini belirten anne Nermin Kızılcık, "Alışveriş sonrası kızımın okuduğu okulun önündeki kaldırımdan yürüyorduk. Birden otomobilin hızla geldiğini gördük ve otomobil kızıma çarptı. Hemen hastaneye gittik. Öğrendiğime göre sürücü alkollüymüş ve ehliyeti yokmuş. Serbest kalması bizi çok üzdü" dedi.

FK(LK/COŞ)