Rutin yol kontrolü yapan trafik polisleri, gece saat 01.00 sıralarında Şanlıurfa-Mardin karayolunun 7'nci kilometresinde durumundan şüphelendiği 63 AT 880 plakalı otomobili durdurdu. Polis, alkollü olduğunu fark ettiği sürücü Halil Öztek'ten alkolmetreye üflemesini istedi. Bu aşamadan sonra Öztek ile polis arasında ilginç diyaloglar yaşandı. 

HASTANE HAKKIMI KULLANMAK İSTİYORUM

Sürücü Öztek, polislerin alkolmetreyi üfleme isteğine olumsuz yanıt verdi ve "Şimdi üflersem ceza kesersiniz, onun için hastane hakkımı kullanmak istiyorum" dedi. Polislerin, alkollü olması halinde hastanede de ceza kesileceğini söylemesine rağmen sürücü Öztek inadından vazgeçmedi. Uzun süre polislere dil döken Öztek, otomobilde bulunan eşi ile çocuklarını çağırdığı ehliyetli bir yakınına teslim etmek istediğini söyledi.

BURASI NERESİ ?

Ehliyetli sürücünün gelişi beklenirken, polis Öztek'i alkolmetreye üflemesi ve gelecek yakını ile birlikte işlemi yapılarak yoluna devam edebileceğini söyledi. Öztek polislerin tüm ikna girişimine olumsuz yanıt verirken, telefonla ulaştığı oğlunu olay yerine çağırdı. Ancak, nerede olduğunu bilmeyen Öztek'in, "Burası neresi, neredeyiz?" diye sorması polisleri bile güldürdü.

OĞLU: HERKES İÇİYOR

Uzun süre polisi uğraştıran Öztek'in, olay yerine gelen oğlu da babasının durdurulmasına tepki gösterdi. Polisle tartışan Öztek, "Alkol almayan var mı? Herkes içiyor ve araba kullanıyor" dedi. Polisleri uzun süre uğraştıran Öztek, aracının oğluna teslim edilmesinin ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada alkol muayenesinden geçirilen ve 0.94 promil alkollü olduğu saptanan Öztek'e, 650 lira  ceza kesildi ve ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu.



(HK/AK)