Kaza, bugün saat 02.30 sıralarında, Yeşillik Caddesi Semt Garajı Kavşağı'nda meydana geldi. Torbalı'da bir müzikholde çalıştığı belirtilen 3 kadın arkadaşını evlerine bırakmak üzere yola çıkan emekli polis memuru 55 yaşındaki Halit Gönültaş, yönetimindeki 35 DB 1555 plakalı otomobil ile yan yoldan 'U' dönüşü yapmak istedi. Kavşaktan dönen Gönültaş'ın yönetimindeki ile Gaziemir'den Karabağlar yönüne anayoldan ilerleyen Levent Sözündendönmez'in yönetimindeki otomobil çarpıştı. Sol arka kapısından aldığı darbenin etkisiyle savrulan Gönültaş'ın otomobili yol ortasında, başını ön cama çarpan Sözündendönmez'in kullandığı araç ise, orta refüje çarparak durabildi. 

İki aracın hurdaya döndüğü kazadaki yaralıları gören diğer sürücüler, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen polis, yaralılardan 35 yaşındaki İlknur Dipçin'in  araçta sıkıştığını görünce kaza yerine AKS 110 ekiplerini çağırdı. Sağlık ekipleri yaralılardan 32 yaşındaki Birsen Kaya'nın kaza yerinde öldüğünü belirledi. Gelen AKS 110 ekiplerinin çalışması sonucu Dipçin, sıkıştığı yerden kurtarıldı. Kaza yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılardan sürücü Gönültaş, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, onun aracındaki diğer iki yaralıdan 37 yaşındaki Göknur Yedidağ, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ve İlknur Dipçin Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer otomobilin başından yaralanan sürücü Sözündendönmez de ambulans ile Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Yedidağ ile sürücü Gönültaş'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Sürücü Sözündendönmez, "Yan yoldan gelen diğer otomobil kırmızı ışıkta aniden yola fırladı, çarptım" derken kazanın diğer araç sürücünün kırmızı ışık ihlali nedeniyle meydana geldiğini ileri sürdü. Polis, hangi aracın kırmızı ışıkta geçtiğinin belirlenmesi için araştırmaların sürdürdüğü, kavşağı gören işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerinin inceleneceği belirtildi.

İKİ SÜRÜCÜ DE ALKOLLÜ

Tedavileri süren otomobil sürücülerinden Gönültaş'ın 1.20, Sözündendönmez'in ise 0.65 promil alkollü olduğu yapılan kontrol sonucu belirlendi. Kaza yerinde ölen Kaya'nın cesedi incelemelerin ardından morga kaldırıldı. Hurdaya dönen her iki araç çağrılan çekiciler yardımıyla yoldan kaldırıldı. Yaklaşık 45 dakika kapalı kalan Gaziemir- Karabağlar yönü araçların çekilmesi ardından tekrar araç trafiğine açıldı.



KÖ(AÖ/İD)