13 yıl önce alkole başlayan bilgisayar mühendisi Erdem Aman, 7 yıl önce babasının ölümüyle birlikte iyice kendini alkole verdi. Alkola bağımlı hale gelen, işi ile birlikte 3 ev, 3 otomobil ve 600 bin liraya yakın parasını kaybeden Erdem Eman, aynı nedenle sorunlar yaşadığı eşinden de boşandı. Doğan kızını da 7 yıldır göremeyen Eman, tedavi olmasını isteyen ailesinin isteklerini de her seferinde reddetti.

Yalova'da oturan anne Zeynep Eman, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanıştığı Zonguldak Alkol ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği üyesi Hamide Demirci'ye ulaştı ve oğlunun durumunu anlatarak yardım istedi. Demirci de Dernek Başkanı Nejdet Özkan'a konuyu bildirdi.

40 yıl içtiği alkolü bırakarak dernek kuran Özkan, telefonla görüşmeler yaptığı Erdem Eman'ı tedavi olmaya ikna etti.

2 gün önce yaşadığı Yalova'dan Zonguldak'a gelen Erdem Eman, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Erdem Eman, alkol nedeniyle ayda 20 bin lira kazandığı şirketini kaybettiğini, en önemlisi de ailesini kaybettiğini söyledi. 4 yıldır tedavi görmeyi kabul etmediğini anlatan Erdem Eman, şöyle konuştu:

"Özellikle 7 yıl önce babamı kaybettikten sonra kendimi alkole verdim. Bir türlü bu bağımlılığın içerisinden çıkamadım. Ailemi, eşimi, tüm mal varlığımı, her şeyimi kaybettim. Necdet Bey ile görüştükten sonra 4 yıldır kabul etmediğim tedaviye başladım. Tedavi ile bu illetten kurtulmak istiyorum. Ailemle bir araya gelmeyi çok istiyorum. Yeni bir iş kurup, yeniden hayata bağlanmak istiyorum."

Dernek üyesi Hamide Demirci ile Erdem Eman'ı hastanede yalnız bırakmayan Nejdet Özkan, "Alkol ve uyuşturucu kullanan arkadaşlarımız, derneğimize üye olsunlar. Alkolün tedavisi var. Erdem Eman da bizi tanıdıktan sonra tedaviyi kabul etti ve hastaneye yattı. Sağlıklı bir şekilde hastaneden taburcu olacağına inanıyorum" dedi.



GG(EE/SS) (FOTORĞAFLI)