Aydın'ın Karacasu İlçesi Yenice Beldesi'nde bulunan Alka Madran Doğal Kaynak Suyu İşletmesi Yönetim Kurulu üyesi Dr. Gökçay Altın ve İşletme Müdürü Volkan Savaş, basın toplantısı düzenleyerek, Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına tepki gösterdi. 3 Ağustos'ta Sağlık Bakanlığı tarafından damacana sularının sağlık şartları açısından uygun olmadığı yolunda yapılan açıklamanın bir yanılsama olduğuna inandıklarını belirten Dr. Gökçay Altın, "2010 yılının Şubat ayında su işleme tesisimizin temeli atılmış ve 2012 yılı Ocak ayında tamamlanmıştır. 10 milyon dolarlık yatırımla Aydın'ın en büyük memba suyu dolum tesislerinden birisi olan Alka Madran, OHSAS 18001, ISO 22001, ISO 14001, ISO 9001, kalite belgelerine sahiptir" dedi. Sağlık Bakanlığı'nın rutin denetimleri altında sağlık şartlarına azami hassasiyet göstererek üretimine devam ettiklerini belirten Dr. Altın, "Bugüne kadar alınan onlarca numunede sağlık şartlarına aykırı bir durum ile karşılaşılmamıştır" diye konuştu.

Tesisin kuruluşundan bugüne kadar Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan tüm denetim ve analizlerde tek bir olumsuz raporun söz konusu olmadığını öne süren Dr. Altın, şunları söyledi:

"Hıfsızsıhha Kurumu'nun verdiği analiz sonuçları tesisimizde mevcuttur. Bunun yanı sıra 2012 yılında üretime başlayan tesisimizin isale hattı, ana su depoları, kaptaj sistemi yeni olup üretim tesisi içerisinde hijyen koşulları en üst seviyede korunmaktadır. Kaptajlardan modern dolum tesislerine ulaşan, son teknolojik filitrasyon sisteminden geçen, ozon kullanılmayarak dolumu gerçekleştirilen demir, mangan, kükürt ve arsenik yönünden sıfır değere sahip Alka Madran Doğal Kaynak Suyu her gün laboratuvarda test edilerek tüketicilerine sunulmaktadır. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı nihayi tüketicide ve bayilerde yapılan analiz sonuçlarında hiçbir bulguya rastlanılmamıştır. Bu bağlamda Alka Madran Su olarak insana ve insan sağlığına verdiğimiz önem gereği asla hijyen koşullarından taviz vermiyoruz. Fabrikamızdan alınan şahit numunelerin sonucu 7 Ağustos'ta açıklanacak." 

Basın mensuplarına, 8 bin 500 metrekare kapalı alana kurulu fabrikayı gezdiren Alka Madran Doğal Kaynak Suyu İşletmesi Müdürü Volkan Savaş da, suyun depolanmasından kamyona yüklenişine kadar geçen aşamaları anlattı. Birçok su dolum tesisinde bulunmayan hijyen koşulları ve su filtreleme sistemlerini kullandıklarını anlatan Savaş, hiçbir uyarı yapılmadan ve şahit numume sonuçları açıklanmadan işletmelerinin isimlerinin neden deklare edildiğini merak ettiklerini söyledi.



MG(AÖ/ESM)