Kılıç, yaptığı açıklamada Nevruz’un her anlamda barış içermesi gerektiğine vurgulayarak, dostlukların pekişmesine, kültürlerin kucaklaşmasına kapı açılması ve ırkçılık yapılmaması gerektiğini söyledi.

Mesajların eksik kaldığını ifade eden Kılıç, ‘’Misak-ı Milli sınırlarına değinip, Anadolu hümanizminin çimentosu olan Aleviliği göz ardı ederek ümmetçiliğe çağrı yapanların samimiyetleri sorgulanacaktır. Çünkü bu topraklar üzerinde bir zamanlar Türk-Laz-Çerkez-Ermeni-Rum-Arap-Boşnak-Kürt-Arnavut-Gagavuz-Abaza gibi kavramlar konuşulmaz iken, Anadolu’da Şeyhülislam fetvalarıtla ‘Alevi Kızılbaşların’ katli vacip sayılıyordu. Yaşadığımız bu acı tabloyu görmezden gelenlerin, emperyalistlerin, ülkemizi bölüp parçalamak üzere sahneye koydukları senaryoyu sahiplenmelerini kabul etmek mümkün değildir’ dedi.

Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı: ‘’Anadolu hümanizminin çimentosu olan Aleviliği yok sayanlar, cemevini cümbüşevine benzetenlerle aynı çizgide buluşmuşlardır. Bu çirkin oyuna asırlardır kardeşçe yaşayan Anadolu devrimci halkının izin vermeyeceğine inanıyorum. Alevilerin adını bir kez bile olsa ağzına almayanların barış çağrıları sahtedir, samimi değildir’ .

Süheyla Kaplan
-Berlin-