Girne Bulvarı 6024 Sokak numara 4/C'de bulunan demir doğrama atölyesinden saat 03.00'te alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinleri, polis ve itfaiye ekiplerini arayarak yangını bildirdi. Ayrıca çevrede oturan ve yangının yayılmasının önüne geçmek isteyen vatandaşlar, evlerinden uzattıkları hortumlarla alevlere su sıkmaya başladı. Mahalle sakinlerinden 44 yaşındaki Hasan Akbal, alevlerin arasındaki işyeri sahibi 46 yaşındaki İsmail Timur'u fark etti. İşyerine giren Akbal, alevlerin arasındaki Timur'u dışarı çıkarttı. Bu sırada gelen polis çevre güvenliği sağlarken itfaiye de alevlere müdahale etti.

Ağır yaralı işyeri sahibi İsmail Timur ambulansla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanenin yanık ünitesinde tedaviye alınan, vücudunda yüzde 80 oranında yanık olduğu belirtilen İsmail Timur'un durumunun ağır olduğu bildirildi. Onu kurtarırken elleri yanan Hasan Akbal da Medikal Park Hastanesi'nde tedaviye alındı.

İtfaiye erlerinin çalışması sonucu alevler söndürülürken, içerde henüz kimliği saptanamayan bir kişinin cesedi bulundu. Yanarak ölen bu kişinin kimliğinin saptanması ve otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

İtfaiye ekiplerinin ilk incelemesine göre yangının, sigara izmariti kaynaklanmış olabileceği kaydedildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.