Atatepe mevkiindeki çamlık alandan, bugün saat 12.30 sıralarında iki ayrı noktadan alevler yükselmeye başladı. Sarp ve engebeli arazideki yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Bölgeye 5 itfaiye aracı, Balıkesir Belediyesi Park va Bahçeler Müdürlüğü'ne ait 4 su tankeri, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 1 arazöz ve 1 söndürme helikopkeri gönderildi. Havadan ve karadan yapılan müdahale ile yangın yaklaşık 2.5 saatlik çaba sonucu söndürüldü.

Soğutma çalışmaları sürerken bu defa aynı yerde elektrik tellerinin birbirine değerek çıkardığı kıvılcımlarla kuru otlar tutuştu. Ancak, itfaiye ekipleri su sıkarak tutaşan otları hemen söndürdü. Soğutma çalışmaları sürerken, alevlerin yaklaşık 2 hektarlık alanı küle çevirdiği belirtildi. Balıkesir İtfaiye Müdürü Vehbi Yörük, yangının aynı anda iki noktada birden başlamasının kundaklama şüphesini desteklediğini vurguladı.

Öte yandan, çamlık alandaki Atatürk Anıtı'na çıkan merdivenlerde bulunan dolu bir sigara paketi ile çakmaktan parmak izi alınması için Olay Yeri İnceleme ekibi çağırıldı.



HD(AÖ/CK)