Merkez Seyhan İlçesi Döşeme Mahallesi'nde Adana Valiliği kampusu önünde toplanan Alevi derneklerinin yönetici ve üyeleri, hükümeti protesto etti. Emniyet güçleri Valilik binasının 100 metre yakınında basın açıklaması yapılamayacağı uyarısı üzerine, 50 kişilik grubun temsilcileri ile emniyet güçleri arasında kısa süreli tartışma oldu. Valilik binasının önünden ayrılmayan Alevi vatandaşlar, 'Eğitim hakkımız, söke söke alırız', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları attı.

Alevi dernekleri adına konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Bölge Sorumlusu Mikdat Öztürk, "Biz Aleviler, bu güne kadar inkar edildik, baskı, zulüm, katliam ve sürgünlere tabi tutulduk. Her dönemde inkarcı, asimilasyoncu eğitim sistemi ile yok sayıldık" dedi. Zorunlu din derslerinin Alevi çocukları için işkenceye dönüştüğünü ileri süren Öztürk şöyle dedi:

"Bu işkenceden kurtulmak için mücadele ederken, daha katmerli bir işkence ile karşı karşıyayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarına uymayan ve 'Zorunlu din dersi' uygulamasında ısrar eden AKP Hükümeti, '4+4+4 eğitim sistemi' ile asimilasyon projesini uygulamaya koymuştur. Bu sistemi yapanlar ve uygulamaya koyanlar, 'tek din' ve 'tek toplum' yaratma peşindedir. '4+4+4 sistemine' karşı oluşan toplumsal tepkiyi hazmedemeyen Milli Eğitim Bakanı sistemin ne olduğunu açıklayamıyor."

Mikdat Öztürk, Milli Eğitim Bakanı'nın 4+4+4 eğitim sistemine karşı çıkanları 'PKK'lılar ve laikçiler' diye nitelendirdiğini söyledi. Öztürk, "Milli Eğitim Bakanı'nın bu söylemi, demokrasiye, insan haklarına ve inancımıza nasıl baktığının açık bir ifadesidir. 10 yılı aşkın iktidarında, el attığı her sorunu kördüğüme çeviren AKP hükümeti, 4+4+4 uygulaması ile zaten karma karışık olan eğitim sistemini de kördüğüme çevirmiştir" diye konuştu.