Yaklaşık 100 kişinin katılımıyla Buca Cemevi’nde düzenlenen toplantıda basın açıklamasını okuyan Cansu Acar, hükümete güven duymadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Yıllardır kişi ve kurumlara antidemokratik yollarla müdahale eden, Alevi halkın taleplerine kulak tıkayan, 2 Temmuz ve Maraş katliamı anmalarına yasak koyan AKP hükümetine güvenimiz yoktur. Yıllardır elle tutulur hiçbir sonucun alınmadığı sözde yargılama, kara mizahtan başka bir şey değildir. Bu davanın bitirilmesini asla kabul etmeyeceğiz, hukuki tüm yollara başvuracağız. Firariler bir yana gerçek sorumlular ortaya çıkarılıp cezalandırılmadan, Sivas’tan yükselen alevler son bulmayacak. Zamanaşımını istemek Alevi halkı sindirmek, aydın ve demokratların sesini kesmek, insanlık suçunu unutturmak, katilleri aklamak, asıl sorumluluklara kurulan odağı dağıtmak için kurulmuş bir tezgahtır. Zamanaşımı insanlık ayıbıdır, insanlık suçunun zaman aşımı olmaz.”

Alevi gençler, İzmir’den otobüslerle yola çıkıp salı günü Ankara’da, Sivas katliamı davasının zaman aşımına uğratılmak istenmesini protesto edecek.