Tepe Natilıus, Haydarpaşa Numune Hastanesi ile Söğütlüçeşme kolundan yürüyüşe geçen onbinlerce kişi "İnkarcı ve asimilasyoncu politikalara karşı eşit yurttaşlık ve inanç özgürlüğü", "Cemevleri ibadethanedir", "Devletin Alevisi olmayacağız", "Sivas'ta yakıldı, Maraş'ta katledildi, Gezi'de öldürüldüler", "Cami-Cemevi projesi asimilasyon demektir" pankartları ile "Sivas şehitleri ölümsüzdür", "Alevilerin mal varlığı iade edilsin", "Astın olmadı, yaktın olmadı, sıra bizde", "Hz. Hüseyin gibi dik dur eğilme" yazılı dövizler taşıdı. 

Alevi örgütlerinin kortejler oluşturduğu yürüyüşe Çerkezler, Beltaş işçileri de destek verdi. 

Yürüyüş kortejlerinin alana girmesiyle birlikte miting programı başladı.


Alevi örgütlerinin yöneticilerinin yanı sıra DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, HDK Yürütme Kurulu üyeleri, sanatçı Pınar Aydınlar, Mehmet Ayvalıtaş'ın annesi Fadime Ayvalıtaş, Madımak katliamı, Gazi katliamı ve Haziran ayaklanmasında yaşamını yitirenlerin aileleri protokoldeki yerini aldı.


Aleviler, "Gazi'nin, Gezi'nin, Sivas'ın, Maraş'ın, Roboskî'nin katili sensin ey devlet" dedi, "hesap sorulacak" diye haykırdı.

Miting, tüm kortejlerin alana girmesinin ardından yapılan saygı duruşu ile başladı. Yüz binlerce kişi, Sivas'ta, Maraş'ta, Roboskî'de, Gezi'de, Lice'de, Diyarbakır cezaevinde öldürülenlerin, Deniz Gezmişlerin, Mahir Çayanların, İbrahim Kaypakkaların isimlerinin okunması üzerine, yumruk ve zafer işareti eşliğinde "burada" diye haykırdı.

Tertip Komitesi adına açılış konuşmasını yapan Celal Dede, "Bizleri ötekileştirmek isteyen Hızır Paşalara dur demek için burada, bir aradayız. Geleneklerimize göreneklerimize sahip çıkmazsak, Hz. Ali'nin dediği gibi haksızın önünde boyun eğersek onurumuzu kaybederiz. Haksızın, zalimin önünde boyun eğmeyeceğiz" dedi.