Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 'Arap Uyanışı ve Orta Doğu’da Barış: Müslüman ve Hıristiyan Perspektifler' başlıklı konferansta Suriye’deki olaylar üzerine yaptığı, 'Kerbela’da yaşanan neyse Suriye’de yaşanan da odur' değerlendirmesine Kayseri’den tepki geldi. Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Akpınar, Başbakan’ın samimi olmadığını öne sürdü. "Ülkesince farklı inançlara saygısı olmayan, her fırsatta Aleviliğin değerlerine hakaret eden, Cem evlerini inkar eden bir Başbakan’ın bu sözleri gayri ciddidir" diyen Akpınar, şöyle konuştu: "Madımak katillerini zaman aşımına uğratmak için on yıl boyunca kırmızı bültenle arananları, adliyelerin tozlu raflarında saklayanlar ve onlar hakkında işlem yapmayanlar, kendi haklı davaları uğruna mahkemelerin önlerinde bekleyen Aleviler’in üzerine gaz bombası attıranlar, Aleviler’in inanç merkezi olan cem evini, Alevilerin kutsal saydığı Karacaahmet’i ve oradaki cemevini ucubeye benzetenlerin, belediyeye ihbar edercesine davette bulunan Başbakan’ın Suriye’de yapılanları Kerbela’ya benzetmesi de doğru değildir."

'SURİYE'YE SAVAŞ İLAN ETMEK İÇİN HALKI KANDIRAMAZSINIZ'

Yılardır Müslüman kanı akıtan ABD’ye eş başkanlık yaptığını söylemekten çekinmeyen ve yapılan zulümlere ortak olan, ülkede de ayrımcı politika izleyenlerin Kerbela’dan bahsetmemesi gerektiğini dile getiren Akpınar, şöyle devam etti:

"Bir tarafta insanların mezheplerini sorgulayıp, diğer taraf da bazı vatandaşların hoşuna gidecek süslü laflarla Kerbelalar’ın acısı dinmez. Ortadoğu’da akan kanların ve dökülen gözyaşlarının sebebi olunmamalıdır. Suriye’ye savaş ilan etmek için halkı kandıramazsınız. Bunun yanında zorunlu din derslerinin Alevi öğrencilere dayatılması da birer Kerbela’dır. Her gün kan dökülmesi, şehitlerin gelmesi de birer Kerbela’dır. Sivas, Çorum, Maraş ve Malatya’daki olaylarda Kerbela’dır. Ülkemizde yaşanan bu olayları görmezlikten gelmek de Kerbela’dır."



CZ(OE)