Geçtiğimiz Ramazan Ayında 28 Temmuz günü Sürgü Beldesi'nde alevi aile ile ramazan davulcusu arasında başlayan ve kısa sürede büyüyen olaylar sonrası Evli ailesinin evi toplanan kalabalık tarafından taşlanmış ve ateşe verilmek istenmişti. Çıkan olaylara ilişkin hazırlanan iddianamede evleri taşlı saldırıya uğrayan Alevi ailenin bireyleri Servet Evli ile Leyla Evli hakkında hakaret ve örgütsel tehditten 14 yıla kadar, davulcu hakkında yaralama ve mala zarar vermeden 10 yıla kadar, linç girişiminde bulunan 48 gösterici hakkında ise 6.5 yıla kadar hapis cezaları istenmişti. 

Doğanşehir Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinin ardından ilginç bir detay da ortaya çıktı. Evli ailesinin bireylerinden Hasan Hüseyin Evli’nin savcılık ifadesinde olay tarihini yanlış vermesi nedeniyle hakkında 'Suç Uydurma' suçundan 6,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Alevi aile Evli ailesinin avukatı Ali Hamamcı, kabul edilen iddianame ile ilgili "Güler misin, ağlarmısın" diyerek yaptığı eleştiride şunları söyledi:

"Saldırıya uğrayan ve linç edilmek istenen ailenin bireyi Hasan Hüseyin Evli, olaydan sonra savcılığa verdiği ifadesinde olay tarihini 24 Temmuz olarak söylemiş. Ancak soruşturmayı yürüten savcılığın jandarmadan aldığı bilgilere göre verilen tarihte böyle bir olay yaşanmamış.Ancak müvekkilimin verdiği ifadelere olay gecesi olan 28 Temmuz günü yaşananlarla bire bir örtüşüyor. Savcılık, bu nedenle yanlış tarih verdiği gerekçesiyle Hasan Hüseyin Evli hakkında 'suç uydurma' suçundan 6,5 yıldan 15 yıla kadar dava açtı."

Avukat Ali Hamamcı, "Umarım bir kasıt yoktur" diyerek Kasım ayında başlayacak duruşmada gerekli savunmalarını yapacaklarını söyledi.