Küçükyalı Su Ürünleri Kooperatifi Limanı'nda bağlı bulunan gezi teknelerinden birinde saat 23.30 sıralarında yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın kısa sürede tekneyi sardı. O sırada sahilde bulunan bazı tekne sahipleri ve vatandaşlar yangını kendi imkanlarıyla söndürmeye çalışırken, bir yandan da itfaiye ekiplerine haber verdi.


YANAN TEKNEYİ AYAKLARIYLA DİĞERLERİNDEN UZAKLAŞTIRDI


Alev alev yanan teknenin motoru kendiliğinden çalışmaya başladı. Alevler yüzünden kıyıya bağlı bulunduğu halat koparken, tekne geri geri gitmeye başladı. Bu sırada alevler teknenin yangın yanında bağlı bulunan bir tekneye de sıçradı. Yandaki tekneye sıçrayan alevleri kıyıdaki vatandaşlar araçlarından getirdikleri yangın tüpüyle söndürdü. Bir vatandaş da alevlerin kıyıda bulunan diğer teknelere sıçramasını engellemek için bu tekneyi ayağıyla itti.


TEKNE BİRDEN HAREKET ETMEYE BAŞLADI


Bu sırada kontrolsüz şekilde geri geri giden tekne daire çizdikten sonra, limanın karşısında bulunan teknelere çarparak durdu. Alevler burada bulunan 3 tekneye daha şıçradı. Alev topuna dönen tekne çengelli halat yardımıyla bağlı diğer teknelerden uzaklaştırıldı. Deniz tarafına çekilen tekneye, itfaiye ekipleri tarafından dalgakıran üzerinden müdahale edildi. Uzun uğraşlar sonucu teknedeki alevler söndürülürken tekne tamamen kullanılamaz hale geldi.


ALEVLER LİMANDAKİ DİĞER 3 TEKNEYE DE SIÇRADI


OIay yerine gelen diğer itfaiye ekipleri de limanda alev alev yanan üç tekneye müdahale edip söndürdü. Yangına müdahale eden vatandaşlar, "Alevleri görünce gelip söndürmeye çalıştık, tekne birden kendi kendine çalıştı" diye konuştu. Herbirinin maddi değerlerinin yaklaşık 20 bin TL olduğu öğrenilen 5 tekneden üçü tamamen kullanılamaz hale gelirken ikisinde de maddi hasar oluştu.


Polis yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatırken tekne sahiplerine ulaşmaya çalıştı.


RA (MK) (FOTOĞRAF)