Bulgaristan uyruklu Vilizar Manolov yönetimindeki PB 5290 MK plakalı TIR, Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. İstanbul’a gitmek için yola devam eden TIR’ın lastiği Lalapaşa-Edirne karayolunun 28’inci kilometresinde patlayarak alev aldı. Dorseye sıçrayan alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede tüm dorseyi sardı. TIR’dan dumanlar çıktığını gören sürücü Vilizar Manolov, aracı yol kenarına çekerek 2 yangın söndürme tüpüyle müdahale etti, söndüremeyince itfaiye ekiplerine haber verdi. TIR dorsesi yaklaşık 10 dakikada küle dönerken, yangını itfaiye ekipleri söndürdü.

Lastiğinin patlaması sonucu dorsenin alev aldığını anlatan Bulgar uyruklu TIR sürücüsü Vilizar Manolov, "İstanbul’a gitmek için yola çıktım, bir anda lastik patladı ve dorse alev aldı. Aracı durdurdum ve tüplerle müdahale ettim ama rüzgar olduğu için yangın büyüdü. TIR’da matbaa malzemeleri, makineler vardı. Hepsi kül oldu" dedi.

Yangın nedeniyle bir süre ulaşıma kapanan yolda bekleyen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. TIR'ın kaldırılmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.



EÖ(LK/CK)