Bursa’nın İznik İlçesi’ne bağlı Boyalıca Beldesi’nde 20 Eylül 2011 tarihinde meydana gelen olayda çiftçi Mustafa Türköz, kendisini aldattığından şüphelendiği nikahsız yaşadığı Fazilet Abdoulaeva’yı, iddiaya göre çocukları Emirhan Türköz’ün gözü önünde av tüfeği ile göğsünden ve bacaklarından vurarak öldürdü. Kaçmaya çalışan Mustafa Türköz jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

AVUKATI 'AĞIR TAHRİK' DEDİ, BERAAT İSTEDİ

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Türköz'ün karar aşamasına gelen duruşması tamamlandı.  Sanık Türköz’ün avukatı Ebru Karasakal, "Müvekkilim, olay günü kendisine bıçakla saldırmaya çalışan Fazilet Abdoulaeva'ya korunmak için ateş etmiştir. Meşru müdafaa şartları oluşmuştur. Bu durumların göz önünde bulundurularak sanığın beratine karar verilmesini talep ediyorum" dedi. 

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, "Mahkemenin adaletine sığınıyorum" diyen Mustafa Türöz'e önce ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın duruşmadaki iyi hali ve suçun tahrik altında işlenmesini de göz önünde bulunduran mahkeme cezayı 15 yıl hapse indirdi.



SB(FK/COŞ)