Olay, geçen yıl ağustos ayında meydana geldi. Maden işçisi Arslan Altay'ın, ikinci evliliğini yaptığı 10 yıllık eşi Armağan Altay ile bir çocukları dünyaya geldi. Arslan Altay'ın, komşusu ile ilişkisi olduğunu düşündüğü eşi ile bu yüzden arası bozuldu. Olay günü 9 yaşındaki oğlu ile eşinin ilk evliliğinden olan kızını babasının evine bırakan Arslan Altay, sabaha karşı evine dönerek Armağan Altay'ı 39 bıçak darbesiyle öldürdü.

Tutuklanan Arslan Altay hakkında, 'Tasarlayarak eşini öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkamesi'nde yargılanan Arslan Altay, savunmasında, "Eşimin, komşumuz ile birlikte olduğunu düşünüyordum. 20 gün bu düşünceyle gezdim. Bu düşünce beni rahatsız ediyordu. Kafamdan bir türlü atamadım. Bu yüzden kendisine ayrılmamız gerektiğini söyledim. Ancak kabul etmedi" dedi.

Arslan Altay'a karar öncesi son sözü soruldu. Altay, "Böyle olmasını istemezdim, çok pişmanım" diye konuştu. Avukatı ise Armağan Altay'ın daha önceki davranışları nedeniyle olayın gerçekleştiğini belirterek ağır haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep etti. Eşini kasten öldürdüğü gerekçesiyle önce 21 yıl hapis verilen Arslan Altay'ın cezası, cinayeti ağır haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 17.5 yıla düşürüldü.



DS(EE/BT)