1994 yılında Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu, lojmanda ölü bulunmuş, olay daha sonra intihar olarak açıklanmıştı. Albay Çillioğlu’nun oğlu Gökhan Çillioğlu’nun babasının ölümünün şüpheli olduğunu ve olayın bir cinayet olduğunu ileri sürerek bunun aydınlatılması için savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Malatya Özel Yetkili Savcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 150’den fazla kişinin ifadesi alınmış ve Albay Çillioğlu’nun Düzce’de bulunan mezarının açılarak tekrar otopsi yapılmasına karar verilmişti. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında açılan mezardan alınan örneklerde inceleme yapan Adli Tıp Kurumu, hazırladığı raporu geçtiğimiz günlerde soruşturmanın yürütüldüğü Malatya Özel Yetkili Savcılığı’na göndermiş ve raporda Albay Kazım Çillioğlu’nun saç köklerinde arsenik, kürek kemiğinde kurşun ve kaburgada kırık olduğu tespit edilmişti.

Babasının cinayete kurban gittiğini iddia eden Gökhan Çillioğlu bugün Malatya’ya gelerek soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı ile görüştü. Gökhan Çillioğlu, babasının mezarının açıldığı sırada da orda olduğunu ve verilen ön raporda cinayet şüphesinin olduğunu belirterek, “Şu anda Adli Tıp Raporunda da cinayet şüphesi, artı arsenik maddenin bulunduğu tespit edilmiş. Tabi bunlar sevindirici gelişmeler bizim için. Olumlu bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Gökhan Çillioğlu, “Bundan sonraki süreçte olay yerinin fotoğrafları, Adli Tıp Raporu ve diğer tanık ifadeleri değerlendirildiğinde konunun cinayet olduğu artık çok açık ve nettir” diyerek bugün babasının ölüm yıldönümümü olduğunu söyledi. Devletin tüm kurumlarının çok hassas bir şekilde çalıştığını ifade eden Çillioğlu, aile olarak olumlu bir sonuç alacaklarını düşündüklerini söyledi.

TELEFONU DİNLENMİŞ

Albay Kazım Çillioğlu’nun oğlu Gökhan Çillioğlu, telefonun usülsüz bir şekilde bir kurum tarafından dinlendiğini ve üzerine suç atıldığını belirterek, telefonunu dinleyen kurum ve şahıslar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Çilloğlu, babasının ölümünün araştırılması için Malatya Özel Yetkili Savcılığında dosyanın açılmasından 4 gün sonra telefonunun dinlemeye alındığını ifade ederek, “Benim düşünceme göre, telefonda görüştüğüm olayla ilgili tanıklar ve görüşmelerimin tespit edilmeye çalışıldığını düşünüyorum” dedi.



MP(MP/AAA)