Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı yaptığı 1994 yılında lojmanında intihar ettiği öne  sürülen Albay Kazım Çillioğlu’nun şüpheli ölümünü araştıran Malatya Özel Yetkili Savcılığı, Çillioğlu’nun ölümünden 3 yıl sonra askeri personel tarafından aileden alınan 2 silah için Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’na resmi bir yazı gönderdi. Özel Yetkili Savcılık, Çillioğlu’na Türk Silahlı Kuvvetler tarafından verilen 2 silaha neden el konulduğunu ve silahlar üzerine hangi incelemelerin yapıldığını sorması üzerine Jandarma Kriminal Dairesi’nden cevap geldi.

Soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na cevaben gelen yazıda, aileden hiçbir şekilde silahların istenmediği ve silahların alınması sırasında aileye verilen belgenin kendileri ile hiçbir bağlantısının olmadığı gibi, belgede imzası bulunan kişilerin kurumlarıyla bağlantısının bulunmadığı belirtildi.

Soruşturmayı genişleten savcılık, belgede imzası bulunan askerlere ulaşarak ifadelerini aldı. Silahları teslim alan askerlerin ifadelerinde kendilerine verilen emiri yerine getirdiklerini söyledikleri ifade edildi.

Soruşturmayı yakından izleyen Albay Kazım Çillioğlu’nun oğlu Gökhan Çillioğlu, 1997 yılında babasının silahlarını rütbeli askerlere teslim ettiğini ve bundan dolayı şüphelendiklerini söyledi. Çillioğlu, "Silahların tesliminden sonra aklımızda hep bir şüphe kaldı. Soruşturma açıldıktan sonra ıslak imzalı belgeyi savcılığa sunduk. Silahların teslim alındığı belgenin sahte çıkması bu olayın cinayet olabileceğinin en büyük delilidir bence" dedi.



MP(MP/İD)