Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak, sabaha karşı başlayan kar yağışı nedeniyle özellikle taşımalı sistemle okula gidecek öğrencilerin çok zorlanacağını dikkat aldıklarını belirtti. Duysak, belde ve köylerle hemen temesa geçildiğini belirterek, "İlçe merkezi, beldeler ve köylerde eğitime bir gün ara verildi" dedi. Kar yağışının halen devam ettiği Alaşehir’de okulların tatil olduğu, belediye ve cami hoparlörlerinden vatandaşa duyuruldu.

Kula İlçesi’nde ise taşımalı eğitimle okula gidecek öğrencilerin bugün için izinli sayılacağı açıklandı. Kaymakam Yusuf Cıbır, saat 02.00’den beri devam eden kar yağışının özellikle yüksek kesimlerde etkili olduğunu belirterek, taşımalı öğrencileri tehlikeye atmamak için bir gün izinli sayılmalarına karar verdiklerini söyledi. Cıbır, ilçe merkezindeki okulların ise açık olduğunu, burada derslere normal devam edildiğini ifade etti.

Kütahya’nın Gediz İlçesi’nde de ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edildi. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, ilçe çevresinde yağan yoğun kar ve tipi yüzünden merkez, köy ve beldelerdeki tüm ilköğretim okulları ve liselerin bugün tatil edildiğini bildirdi.



FÇ(İÖ/İD)