İstanbul'da UKOME'nin, trafiği rahatlatmak için 2010 yılında aldığı, ağır tonajlı araçların sabah 07.00- 10.00 ile akşam 16.00-20.00 saatleri arasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişini yasaklayan kararını protesto eden Alanya Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri geçen çarşamba günü kontak kapatarak eylem başlattı. Bugün eylem yapan kamyoncularla görüşen Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, sorunun çözümü için gerekli görüşmeleri yaptığını belirterek, kamyonculardan yeninden seferlere başlamalarını istedi.

YENİ DÜZENLEME YAPILIYOR

Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya ve Alanya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Uyar'dan kamyoncu esnafının sıkıntılarını dinleyen Çavuşoğlu, sebze yüklü kamyonların bekletilmesinin kışın ürünlerin donmasına, yazın ise sıcaktan bozulmasına yol açtığını belirtti. Bunun ciddi anlamda maddi zarar yol açtığına dikkati çeken Çavuşoğlu, "Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile hallerde taşımadan kaynaklanan sorunlarla ilgili görüşmeler yaptık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden de yetkililerle görüşmeler yapıldı. Sorunun giderilmesi için önümüzdeki hafta içinde de İstanbul'da İl Trafik Komisyonu ile bir görüşme yapılacak. İl Trafik Komisyonu, konuya ilişkin zaten yeni bir düzenleme yapmaya başladı. Ümit ediyorum ki kısa süre bekleme sorunu bitecek" diye konuştu.

SEFERLER YENİDEN BAŞLADI

Sorunun çözümü noktasında Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuoğlu'nun açıklamalarının kendilerini tatmin ettiğini belirten Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, "Sebze dışında yük taşıyanların bekletilmesi çok önemli değil. Mermer kamyonu beklerse vakitten zararı olur ancak üzerine taşıdığı malzeme bozulmayacağı için çok önemli bir kaybı olmaz. Bize verilen güvence üzerine yeniden seferlere başlayacağız. Kamyonlar seferlere tam gaz devam edecek" dedi.