Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından dün gece düzenlenen yürüyüş, Hükümet Meydanı'nda başladı. Türk Bayrakları ve meşalelerle kortej oluşturan kalabalığa, motosikletli ve bisikletli gençlerle üstü açık otobüs eşlik etti. Yürüyüşe katılanlar hep birlikte 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Ne Mutlu Türküm Diyene' ve 'Askere Uzanan Eller Kırılsın' diye slogan attı. Atatürk, Bostancıpınarı ve İskele caddelerinden geçen kortejin yürüyüşü, Rıhtım Meydanı'nda sona erdi. Elinde Türk bayrağı ile etkinliğe katılan bedensel engelli Halis Uslu ise koltuk değneği yardımıyla yürüyüşü tamamladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri Rıhtım Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Alanya Bahçeşehir Koleji Orkestrası 'Orange' tarafından konser verildi.

Goethe Enstitüsü'nün 'Pasch' adlı projesi kapsamında ilçeye gelen Alman ve Türk öğrencilerin de katıldığı etkinlik, konserin ardından sona erdi.

DENİZDE ZAFER COŞKUSU

Kemer İlçesi'nde ise Zafer Bayramı denizde kutlandı. Kemer Belediyesi ve Mavi Deniz Motorlu Taşıtlar Kooperatifi işbirliğiyle yapılan etkinlikte, yüzlerce vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla teknelerle denize açıldı. Türk bayraklarıyla donatılan teknelerdeki vatandaşlar, çalınan 'Mehter Marşı' ve 'Zafer Marşı' eşliğinde bayrakları sallayarak Zafer Bayramı'nı kutladı. Vatandaşların coşkusuna Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, eşi Neşe Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Galip Gün, Mavi Deniz Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Levent Aslan, Yeni Kemer Belediyespor Kulübü sporcuları ve yöneticileri, Kemer Doğa Sporları Kulübü üyeleri de eşlik etti. Başkan Gül elindeki bayrakla teknelerdeki vatandaşları selamladı, bayramlarını kutladı.