Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) 'Alanya Sahil Güvenliğini Geliştirme Projesi', Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) 'Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Mali Destek Programı' kapsamında hibe almaya hak kazandı. Destek programına yapılan 300 başvurudan hibe almaya hak kazanan 82 proje arasına giren Alanya Sahil Güvenliğini Geliştirme Projesi 619 bin TL'ye mal olacak. 8 ay içinde tamamlanacak projenin 272 bin TL'sini BAKA, 347 bin TL'sini ise ALTİD karşılayacak.

ALTİD Başkan Yardımcısı Hasan Şakiroğlu, projeyi Türkiye'de turizm bölgelerini de tehdit eden terör olaylarını göz önünde bulundurarak, Alanya marka değerinin yükselmesi ve turiste daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla hazırladıklarını söyledi. Proje kapsamında sahillere çözünürlüğü yüksek, korozyona dayanıklı, gece görüş ve uzak mesafeden detay görüntü alabilme özelliğine sahip kameralar kurulacağını belirten Şakiroğlu şu bilgileri verdi:

"Otomatik alan taraması yapabilen, gerektiğinde manuel kullanılabilen bu kameralar, Alanya Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından izlenecek. Böylece sahiller hem daha güvenli, hem de her türlü olumsuzluğa karşı caydırıcı olacak."

SAHİLLERDE ENGELLİLER İÇİN DÜZENLEME

Proje kapsamında plajlarda engelliler için de düzenlemeler yapılacağını kaydeden Şakiroğlu şunları söyledi:

"Sahiller, engelli bireylerin kimsenin yardımı olmadan denize girebileceği şekilde düzenlenecek. Kleopatra Plajı'nda engelliler için güneşlenme terası, tekerlekli sandalyelerin denize ulaşabileceği bant, engelli duşu ve tuvaleti yapılacak. Tüm plajlardaki tuvaletler de bakım ve onarıma alınacak. Denize girenlerin daha yüksek standartlarda hizmet almasını amaçlıyoruz."



TE(HA/COŞ)