Alanya'da ilçe genelinde dün gece etkili olan soğuk ve yağışlı hava, Konaklı Beldesi'nde bu sabah saatlerinde dolu ve kar yağışına dönüştü. Konaklı'da saat 09.00 sıralarında başlayan dolu, trafiği felç etti. Dolunun kara dönüşmesinin ardından D-400 Karayolu beyaza büründü. Kar kazalara da neden oldu. Karda kayarak yoldan çıkan otomobil, midibüs ve kamyonet refüjdeki palmiyelere çarparak durabildi. Konaklı Belediyesi'ne ait iş makineleri ise yolda kar temizleme çalışmalarına başladı. Kar yağışını gören bazı vatandaşlar da otomobillerinden inerek yol kenarında kartopu oynadı.

Konaklı Belde Belediye Başkanı DP'li Abdullah Sönmez, beldede 30 yıl aradan sonra ilk kez kar yağdığını söyledi. Sönmez, "Öğrencilik yıllarımda kar yağdığını hatırlıyorum. Şu anda yağan kar o zamankinden daha fazla. Kar yağışı beldemizde herhangi bir zarara yol açmadı, ancak karayolunda birkaç maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kar, çiftçilerimiz için bereket demektir. Şu manzaradan oldukça memnunum" dedi.

Alanya Meteoroloji Müdürü İbrahim Uysal ise "Alanya'nın Toslak Köyü'nde de kar yağışı var. Yağmurla karışık kar Konaklı Beldesi'nde etkili oldu. Tarımla uğraşanların tedbir alması için don konusunda gerekli uyarıyı yaptık. İç kesimlerde kar yağışı var. Ancak Alanya merkeze yağması beklenmiyor" diye konuştu. İlçeye bağlı Mahmutlar Beldesi'ne de kısa süreli dolu yağdı.



TE(HA/CK)