Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Tabipler Birliği tarafından Alanya'da düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Bostancıpınarı Caddesi'nde başladı. CHP, BDP ve ÖDP ilçe teşkilatları, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alanya Şubesi, Eğitim-Sen Alanya Temsilciliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Alanya Temsilciliği, Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Alanya Temsilciliği üyeleri, 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Ali Koca önderliğinde İskele Meydanı'na yürüdü.

İskele Caddesi girişinde durdurulan gruptakilerin üst araması yapıldıktan sonra geçişine izin verdi. Polis, grup üyelerinin tahta flama ve pankart sopalarının geçirilmesine izin vermedi. Bu sırada yürüyüşe katılan ÖDP'liler ile polis arasında sözlü tartışma yaşandı. Tahta saplı dövizlerin geçişine izin verilmesinin ardından tartışma sona erdi.

Grup üyeleri daha sonra ellerinde flama, döviz ve pankartlarla 'Sistem çöküyor, sağlıkçılar ölüyor' ve 'Katil ABD, işbirlikçi AKP' diye slogan atarak meydana yürüdü. Kutlama alanının girişinde ikinci kez arama yapıldı. Polis, tahta saplı flama ve dövizleri meydana almayacağını belirtti. Bunun üzerine taraflar arasında yeniden gerginlik yaşandı. Tansiyonun yükselip, göstericilerle polis memurları arasında arbede çıkması üzerine devreye İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Burak Semetey Yanar girdi. Yanar'ın izniyle tahta sopalı flama ve dövizlerin kutlama alanına alınmasıyla arbede sona erdi.

Alanya İskele Meydanı'nda toplanan yaklaşık 1500 kişi, türküler ve halaylar eşliğinde '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.