Kaza saat 16.30 sıralarında Alanya- Antalya Karayolu üzeri, Avsallar Beldesi'nde meydana geldi. Antalya istikametine giden Avsallar Belediyesi'ne ait Ahmet Tuncer yönetimindeki 07 N 48 01 plakalı çöp kamyonu, Avsallar- İncekum sınırında freni boşalınca, başka araçlara çarpmamak için orta refüjden karşı yola geçti. O sırada Alanya istikametine giden Mesut Türker'in kullandığı 15 AZ 535 plakalı TIR'a çarpan çöp kamyonu, TIR'ın devrilmesine neden oldu. Bu sırada Alanya istikametine giden Hasan Öztürk'ün kullandığı 07 HBS 15 plakalı minibüs ise çöp kamyonuna çarptı.

3 aracın karıştığı zincirleme kazada çöp kamyonu şoförü Ahmet Tuncer ve yanındaki temizlik işçileri Mehmet Yazar ve Nedim Tuncer ile diğer araçların şoförleri Hasan Öztürk ve Mesut Türker yaralandı. Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün de yardımıyla yaralılar araçlardan çıkartılarak ambulanslarla Alanya Devlet Hastanesi ve Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Çöp kamyonu şoförü Ahmet Tuncer'in sağ bacağının kırıldığı belirtilirken, hayati tehlikesi bulunmayan yaralıların tedavisi sürüyor. Bir süre kapalı kalan ve yaklaşık 3 kilometreyi bulan araç konvoyu yolun açılmasıyla sona erdi.

ÖY(HA/SSA)