Alanya'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan 716 yatak kapasiteli 3 yıldızlı Banana Club Otel'in açık büfesini binlerce arı istila etti. Denize sıfır noktada bulunan otelin açık ve kapalı restoranlarına akşam yemeği için kurulan açık büfedeki tatlı çeşitlerine konan arılar, turistlere zor anlar yaşattı. Açık büfeden yemek alan bazı turistler, çok sayıda arının konduğu tezgahlardan tatlı almaya çalıştı. Çoğunluğu Ruslardan oluşan ve alerjik bünyesi olan bazı turistler, arı sokması sonucu hastaneye kaldırıldı. Soruna çözüm bulamayan otel yetkilileri ise Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne başvurarak son günlerde yaşadıkları arı istilasına bir çözüm bulunmasını istedi.

Rusya'nın başkenti Moskova'dan gelen iki kardeşten 21 yaşındaki Merkulova Margarita, Türkiye'ye her yıl gelerek değişik otellerde tatil yaptığını, ancak bu sorunla ilk kez karşılaştığını söyledi. 19 yaşındaki Maevskaya Margarita ise "Bu çok kötü bir durum. Birkaç çocuğu arı soktuğunu gördüm. Arı sokan ve alerjisi olan bir çocuğu hastaneye götürdüler. Bu soruna bir çözüm bulunmalı" dedi.

Otele turist getiren Ba-Tur Seyahat Acentesi temsilcisi Kataryna Kurenskova da birkaç gündür yaşanan bu soruna çözüm bulamadıklarını kaydetti. Kurenskova, "Turistler sürekli şikayet ediyor. Çocukları arılar sokuyor. Alerjisi olanları doktora götürüyoruz. Özellikle Sibirya bölgesinden gelen turistlerin bünyeleri daha alerjik olduğu için arı sokanları hastaneye götürüyoruz. Turistlerin 'Diğer otellerde niye arı yok?' sorusuna cevap veremiyoruz" diye konuştu.

Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Özcan Saraç ise kendilerine gelen ihbarı değerlendirerek çevrede araştırma başlattıklarını ve otel yakınlarında bal üretimi için arı kovanları bulundurulduğunu tahmin ettiklerini belirtti.