Dalgalı denizi fırsat bilen grup üyeleri, sörf tahtaları alarak soluğu Keykubat Plajı'nda aldı. Sörf tutkunları, hava sıcaklığının 15, deniz suyu sıcaklığının 21 derece ölçüldüğü Alanya'da, dalgaların üzerinde deniz keyfi yaptı. RüzgArın saatteki hızının ortalama 10 kilometreye kadar yükseldiği denizde, sörf tahtasının üzerinde dengede durmaya çalışan sörfçüler, bu anların tadını doyasıya çıkardı.

DALGA SÖRFÜ ALTERNATİF TURİZM

Grup üyelerinden Hayri Yenialp, Alanya'da şiddetli rüzgârların başlamasıyla birlikte sörf sezonunu açtıklarını söyledi. Türkiye'nin birçok ilinde havaların soğuduğunu ve kar yağışlarının başladığını belirten Yenialp, "Dalgalı olmasına rağmen burada denize girebiliyoruz. Kış aylarında kısıtlı olan turizm için dalga sörfü iyi bir alternatif. Bunun yanında 'Ayakta kürek çek' anlamına gelen 'Stand Up Paddle' (SUP) adlı sörfü de Alanya'ya getirdik. Gayet güzel ve keyifli bir gün geçirdik" dedi.

ALANYA KALESİ DOĞAL MENDİREK

Dalga yüksekliğinin yer yer 4-5 metreyi bulunduğunu kaydeden Mehmet Özgen ise, "Gerçek anlamda sörf sezonunu açtık. Alanya Kalesi'nin coğrafi konumundan dolayı sörf için muhteşem bir ortam var. Kalenin bulunduğu yarımada doğal bir mendirek oluşturuyor. Suyun da sıcak olması bize ekstra avantaj sağlıyor. Suda üşümüyoruz. Umarım bu kış sezonu dalgalı geçer. Alanya'da böyle bir ortama sahip olduğumuz için çok mutluyuz" diye konuştu.