Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 2004 yılında Alanya Belediyesi bünyesinde oluşturulan Yabancılar Meclisi tarafından bu yıl 3'üncüsü kurulan 'Uluslararası Alanya Noel Pazarı' renkli görüntülere sahne oldu. İskele Meydanı'nda 16 metre yüksekliğinde noel ağacının çevresinde kurulan Noel Pazarı'nda, ilçede yerleşik yaşayan yabancılar stant açarak, ülkelerine özgü yiyecek, içecek, kıyafet, el işi ve değişik hediyelik eşyaları satışa sundu.

Pazarda, müzik dinletisi ve 'Christmas' müziği eşliğinde Noel'e özgü gösteriler yapıldı. Etkinliklere Alanya'daki Almanya, Finlandiya, Rusya, Danimarka, İsveç, Norveç ve Polonyalı yabancı dernek temsilcileri katıldı.

Noel pazarını engelliler yararına düzenlediklerini belirten Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Alanya farklı kültürden birçok insanın entegre olduğu bir şehir olduğunu söyledi.

Ülkelerinden uzakta Noel'i kutladıklarını söyleyen Alanya Rus Dili Konuşanlar Derneği Başkanı Anjelika Anzhela, "Bu pazarı engelli bireylerin yararına düzenliyoruz. Dernek olarak bu anlamlı etkinliğe katkıda bulunmak bizi çok mutlu ediyor" dedi.



TE(HA/ESM)