Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ünlü markalara ait sahte spor ayakkabıların İstanbul'a bir kamyonla götürüldüğü ihbarı üzerine dün akşam saatlerinde Dinek Mevkii'nde önlem aldı. Güvenlik güçleri, Ali T. yönetimindeki 07 NR 773 plakalı kamyonu, Dinek Mevkii'nde durdurdu. Yapılan kontrolde, kamyonda sahte spor ayakkabı bulunduğu saptandı. Ürünlerin yüklendiği depoyu belirleyen Güvenlik Büro Amirliği ekipleri, Dinek Mahallesi'nde 32 yaşındaki Hasan Selçuk T.'nin kiracı olarak bulunduğu depoya gitti. Savcılık talimatıyla kamyonun da götürüldüğü depoda arama yapıldı.

Kamyonda ve depoda, İstanbul'a götürülmek üzere hazırlanan ünlü spor giyim firmalarına ait 27 bin çift sahte spor ayakkabı ele geçirildi. Sayımın tamamlanmasından sonra kamyondaki sahte ayakkabılar da depoya taşındı. Depoyu mahalle muhtarının gözetiminde mühürleyen polis, Hasan Selçuk T. ve kamyon sürücüsü Ali T.'yi gözaltına aldı.

Taklit ayakkabıların sahibi olduğu belirlenen Hasan Selçuk T. ile kamyon sürücüsü Ali T., savcılık tarafından ifadeleri daha sonra alınmak üzere serbest bırakıldı. Ele geçirilen sahte ürünler, ilgili firmalara teslim edilecek. Ele geçirilen ayakkabıların piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon lira olduğu kaydedildi.