Alanya Milli Anayasa Forumu Yürütme Kurulu tarafından Alanya Kültür Merkezi'nde 'Anayasa' konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya, CHP Antalya Milletvekili Avukat Gürkut Acar, İstanbul Baro Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, devlet eski bakanı Ufuk Söylemez, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz ve Yeniçağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ ile davetliler katıldı.

'BÖYLE BİR ANAYASA YAPILAMAZ'

Alanya Milli Anayasa Forumu Yürütme Kurulu Sözcüsü Halime Şenli'nin yönettiği toplantıda, ilk olarak devlet eski bakanı Ufuk Söylemez söz aldı. Konuşmasında BDP'li vekillerle birlikte hareket eden MHP ve CHP'li yöneticilere seslenen Söylemez, "Böyle bir anayasa yapılamaz. MHP ve CHP seçmeni Atatürkçüdür, milliyetçidir, demokrattır, vatanseverdir. Ama kravatlı PKK'lılar anayasa yapamaz, yapmamalıdır. Çekilin o komisyondan. Bu bizim çağrımız. Takdir kendilerinindir" diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ise medyayı eleştirerek basının halka gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

'DENİZ FENERİ' PROTESTOSU

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz'in Deniz Feneri soruşturmasını eleştiren konuşması sırasında işadamı Ferhat Gedikli, bu soruşturmanın sürecini sahneye çıkarak protesto etti. Ağzını 'Anne adalet çıplak' yazan bir bantla kapatan Gedikli, üzerinde 'Deniz Feneri' yazan gömlek ve boynuna astığı 'gemici fenerleri' ile bir süre kürsünün önünde durdu. Salonu dolduranlar tarafından alkışlanan Gedikli, daha sonra yerine oturtuldu.

Toplantı, Yeniçağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ ve İstanbul Baro Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal'ın konuşmalarıyla sona erdi.