Antalya'nın Alanya İlçesi'nde daha önceki uygulamaya göre büfe, market, eğlence mekanları ve restoranlar dahil bütün işyerleri sabah saat 03.00'a kadar açık kalabiliyordu. Belediye Meclisi'nin 6 Ekim 2011 tarihinde aldığı ve 25 Mayıs'ta yürürlüğe giren kararına göre ise sadece eğlence mekanları 03.00'a kadar, restoranlar ise 02.00'ye kadar açık kalabilecek, büfe ve market tarzı işletmeler ise 24.00'da kapatılacak.

Bu karar alındığı tarihteki meclis toplantısında da tartışmalara neden olmuş, AK Parti'li Meclis Üyesi Mustafa Berberoğlu, encümen kararı ile işyerlerinin bu yaz sezonunda saat 24.00'de kapatılması halinde özellikle ilçe merkezinde güvenlik sorunu yaşanacağını öne sürmüştü. İşyerlerinin gece yarısında kapatılarak ilçe merkezindeki sokakların karanlığa bürüneceğini belirten Berberoğlu, "Otellerde 'Her Şey Dahil' uygulaması nedeniyle turistler saat 23.00'dan sonra çarşıya çıkıyor. İşyerlerinin kapanış saatinin 24.00 olmasını erken bir saat olarak değerlendiriyorum. Bu karar geçmişte de uygulanmaya çalışıldı ancak güvenlik sorununu da beraberinde getirdiği için başarılı olunamadı. Alanya'nın en canlı olduğu saatlerde sokakların karanlığa bürünmesi olumlu sonuç doğurmaz" demişti.

Meclis Üyesi Berberoğlu'nun eleştirilerine karşılık Alanya Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Sipahioğlu ise alkollü turistlerin dolandırılmasının önüne geçmek amacıyla kararın yerinde olduğunu savunmuştu. Sipahioğlu, eleştirilere şöyle yanıt vermişti:

"Gece yarısında eğlence merkezlerinden çakır keyif çıkan ve alışveriş yapan bazı turistler dolandırıldı. Bir anlamda kredi kartı hırsızlığı yapıldı. Bunun acısını çok çektik. Alkollü bir şekilde alışveriş yapan turist, kredi kartından ne çekildiğini anlamayabilir. Bu nedenle biz turisti gece yarısından önce çarşıya ve pazara çekmeye çalışalım. Otellerde belli bir saatten sonra turistler zaten sıkılacaktır."


TE(SU/BT)