Antalya'nın Alanya İlçesi'nde terör örgütünün cephaneliğinin ortaya çıkarıldığı ve 3 şüphelinin de gözaltına alındığı operasyonun, Şanlıurfa'da yaralı ele geçen Yunus Çiçek ile teröristlere yarım ve yataklıktan İzmir'de yakalanan Hasan D.'nin ifadeleri doğrultusunda yapıldığı ortaya çıktı. Yunus Çiçek ve Hasan D.'nin ifadelerinden, Alanya İlçesi'nde kırsal alanda toprağa gömülü mühimmat ve silahların olduğu bilgisine ulaşıldı. İzmir polisi, iki kişinin verdiği bilgilere göre operasyonu Antalya’nın Alanya ilçesi bölgesine kaydırdı. Gözaltındaki Hasan D. helikopterle Alanya’ya götürüldü. Hasan D.’nin gösterdiği yerlerde yapılan kazılarda toprağa gömülü 11 kilo 200 gram plastik patlayıcı, 4 Kalaşnikof, 20 adet el bombası, 20 el bombası fünyesi, 5 elektrikli fünye, 5 uzaktan kumanda düzeneği, 4 elektronik uzaktan kumanda düzeneği, 20 şarjör ve 600 Kalaşnikof mermisi buldu. Polis, olayla ilgili Antalya'da bombaları saklayan terör örgütü üyesi A.Y., ile suç ortakları R.E. ve K.S.'yi gözaltına aldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ: KANA SUSAMIŞ VAMPİRLER

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılan operasyonda 3 şüpheliyle ele geçirilen patlayıcı ve silahların önünde yaptığı basın toplantısında, teröristler için “Bunlar kana susamış vampirler” dedi. Ali Bilkay, konuyla ilgili basın açıklaması yaparken bomba aramalarına katılan 'Mandy' adlı Belçika Kurt köpeği de eğitmeniyle birlikte hazır bulundu.

Emniyet Müdürü Ali Bilkay, örgütün Ege ve Akdeniz bölgelerinde yapılan operasyonlarla çökertildiğini söyledi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, Foça'daki bombalı saldırı eylemini ve sonrasındaki gelişmeler ile operasyonun her aşamasını bizzat takip ettiğini anlatan Bilkay, Alanya'da ele geçen patlayıcının tahrip gücünün Foça'da patlatılan bombanın 10 katı olduğunu söyledi. Bilkay, “Bunlar kana susamış vampirler. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Alanya'da ele geçirilen terör örgütüne ait silah ve patlayıcılarla ilgili görülerek gözaltına alınan 3 şüpheli, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

İZMİR'DE 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Foça'da geçen 9 Ağustos'ta askeri servis otobüsünün geçişi sırasında meydana gelen iki ayrı patlamada, Ulaştırma Er Özkan Ateşli ile Uzman Çavuş Hakan Furkan Özmer şehit olmuştu. Patlamada, 12 kamu görevlisi de vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Patlamayı gerçekleştiren 2 teröristin kendilerini fark eden 3 köylüyü de patlamadan üç gün önce öldürdükleri ortaya çıkmıştı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde 2 Eylül'de polis ekipleriyle girdikleri çatışmada Burhan Bozkurt ölü, Yunus Çiçek de yaralı olarak ele geçirildi. Teröristlerin parmak izlerinden Foça’daki patlama ve 3 köylünün öldürülmesi olaylarının failleri olduğu anlaşıldı. Olayla ilgili Şanlıurfa'dan Kemal R. ve Hasan D. ile İzmir'in Bayındır İlçesi'nde Şehmuz R. ile kardeşleri Şevket R. ve Faruk K. yakaladı. Teröristlere her türlü lojistik desteği sağlayan 5 şüpheli işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Kemal R. serbest kalırken 4 kişi tutuklandı.



Bahri KARATAŞ/İZMİR, -