Ba-Tur Seyahat Acentesi tarafından düzenlenen 'Dance Olympia' adlı dans ve şarkı yarışmasının finali dün gece Alanya Belediyesi konser alanında yapıldı. Türkiye, Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Ukrayna ve Kırgızistan'dan 1100 dansçı ve şarkıcının katıldığı yarışmada, finale kalan 450 yarışmacı hünerlerini seyirciler ve jüri karşısından sergiledi. Yarışmaya dans kategörsinde katılan yarışmacılar, görsel stil, topluluk dans grubu, akrobatik dans, break dans, bireysel dans, modern dans, etnik ve stilli halk danslarıyla puan almaya çalıştı. Şarkı yarışmasında ise yarışmacılar Türkçe, İngilizce ve kendi dillerinde söyledikleri şarkılarla dereceye girmek için mücadele etti.

Elemeler sonucunda, şarkı dalında Rusya'dan Alina Girimosimova birinci olurken, dans yarışmasında ise Ukrayna'dan 'Alexandria' grubu birinci oldu.

Yarışmayı düzenleyen Ba-Tur Seyahat Acentesi Genel Müdürü Hüdaverdi Memmedbeyli, "Organizasyon sayesinde Alanya adına önemli bir tanıtım yaptık. Gelecek yıl daha geniş katılımlı ve para ödüllü bir yarışma düzenleyeceğiz" dedi.

Gecenin sonunda dereceye giren yarışmacılara plaket ve madalyaları İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, Alanya Belediyesi Spor Müdürü Saim Kanlı tarafından verildi.