Alanya'da çok sayıda vatandaş, kurbanlarını belediyenin belirlediği tesislerde kesti. Bazı vatandaşlar ise kurbanlarının kesimini kendi imkânlarıyla gerçekleştirdi. Bayramın ilk gününde canlı hayvan pazarlarında hareketlilik devam etti. Alanya Belediyesi'nin kurban kesim yeri olarak belirlediği Eşgilik Düğün Salonu'nun yanındaki alanda 10 kasap görev aldı.

Zabıta ekiplerinin denetlediği kesim yerinde belediye ekipleri çocukları kurban kesimini izlemesini önlemek için önlemler aldı. Çocuklar kesim alanına yaklaştırılmazken, belediyenin kurduğu oyun parkı ve sinema çadırına yönlendirildi. Alanya Belediyesi tarafından hazırlanan kavurma, patlamış mısır ve pamuk şeker gibi çeşitli yiyecekler çocuklara ve kesim yerindeki vatandaşlara dağıtıldı. Kurbanlıkları seven çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.

Alanya Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Sipahioğlu, kurban bayramını çocukların da bayram havasında geçirmesini sağlamak için her yıl bu etkinliğin yapıldığını belirtti. Geçen yıllarda yapılan etkinliklere bu yıl çocuklar için sinema çadırını da eklediklerini anlatan Başkan Sipahioğlu, "Çocuklara bayram hediyesi olarak oyuncak da dağıttık. Kurbanlıklar ise hijyenik ortamda aşçılar derneğimizin uzman kasapları tarafından kesilerek sahiplerine teslim edildi. Vatandaşlarımıza kurbanlıklarını getirmeleri için araç da tahsis ettik" dedi.

İlçe protokolünün bayramlaşma töreni de Eşgilik Düğün Salonu'nda yapıldı. Bayramlaşmaya Kaymakam Erhan Özdemir, Başkan Sipahioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Yener, Emniyet Müdürü Erkan Dur, Müftü Mustafa Topal, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Süper Lig Hakemi Kuddusi Müftüoğlu, belde belediye başkanları, siyasi partilerin başkanları ve vatandaşlar katıldı.



TE(HA/SS)