BDP İlçe Teşkilatı üyeleri ve bir grup üniversite öğrencisi, öğle saatlerinde Atatürk Anıtı önünde toplandı. Gruptakiler, üzerinde 'Açlık grevi 54'üncü gününde' yazan beyaz tişörtleri giyerek BDP İlçe Binası'na kadar yürüdü. Ellerinde dövizler taşıyan gruptakiler, yürüyüş boyunca slogan attı. BDP binasına gelen gruptaki 30 üniversite öğrencisi, cezaevinde süren açlık grevindekilere destek için 'açlık grevi' başlattıklarını söyledi.

BDP İlçe Başkanı Fahrettin Kiraz, dün saat 16.00'da başlattıkları açlık grevine 30 üniversite öğrencisinin de destek verdiğini söyledi. Parti bürosundaki grevin dönüşümlü devam edeceğini belirten Başkan Kiraz, "Hükümet inşallah bir adım atar da bu grev biter. Arkadaşlarımızın isteği çok büyük bir şey değil. Ana dilde eğitim ve sayın Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecritin kaldırılması. Sadece Kürt olarak değil, insan olarak bunu istemek en doğal hakkımızdır. Yoldaşlarımıza destek olmak için başlattığımız 'açlık grevi' dönüşümlü devam edecek" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi öğrencilerinden Emrah Dede ise, "Bu grev yargılanabilir. Ancak bunu vicdani bir görev olarak görüyoruz" dedi.