Alanya'nın Avsallar ve Konaklı beldelerinde terör örgütü PKK'ya ait patlayıcı olduğu yönünde bilgi veren Özgür S., uyuşturucu madde ticareti yapmaktan tutuklu bulunduğu Şanlıurfa Cezaevi'nden Alanya'ya getirildi. Antalya İl Jandarma Komutanlığı, Alanya Emniyet Müdürlüğü ile Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı çok sayıda ekip, arama yapılacak bölgede güvenlik önlemi aldı.

İlk olarak Konaklı Beldesi'nde Özgür S.'nin gösterdiği boş arazide iş makinesiyle kazı yapıldı. Kazının ardından Alanya Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha Büro Amirliği'ne ait özel eğitimli patlayıcı dedektör köpeği 'Asya' arama yaptı. Ancak burada patlayıcı maddeye ulaşılamadı.

Özgür S. daha sonra Avsallar Beldesi Yeni Mahalle'de bir adreste patlayıcı madde olduğunu söyledi. Bunun üzerine emniyet birimleri, Avsallar Beldesi'ndeki evin çevresinde güvenlik önlemi alarak arama yaptı. Ancak buradaki aramalarda da suç unsuruna rastlanılmadı.

Cumhuriyet savcısının gözetiminde yapılan aramaların ardından ifadesi alınan Özgür S., Alanya L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü. Özgür S., işlemlerinin tamamlanmasından sonra Şanlıurfa Cezaevi'ne nakledilecek.