Özkan Spor Mağazası'nın sahibi Mustafa Özkan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesinin ardından satışların durduğunu ve elinde binlerce parça ürün kaldığını söyledi. Yaklaşık 80 bin TL zararı olduğunu belirten Özkan, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçen yıl yayınladığı genelgenin ardından her okul kendi üniformasını ve rengini belirledi. Ben de okullara giderek görüşmelerimi yaptım. Ardından yazlık ve kışlık üniformaların siparişlerini verdim. Bütün ürünleri dükkanlarımızda muhafaza ettik. 1 yıl geçmeden yeni bir genelge yayınlandı. Tüm okullar serbest kıyafete geçti. Uygulama güzel olabilir ancak bunu bir sürece yaymak gerekirdi" diye konuştu.

SATIŞLAR BIÇAK GİBİ KESİLDİ

Türkiye'de milyonlarca esnafın mağdur olduğunu dile getiren Özkan, "Şu anda dükkanımda bulunan okulların üniforma ve elbiselerini satma şansım kalmadı. Çünkü hepsinin üzerinde logo var. Elde kalan tişort, etek, pantolon, mont ve eşofmanları nasıl değerlendireceğim, kime satacağım? 10 gün öncesine kadar satışlar gayet iyiydi ancak şimdi bıçak gibi kesildi. Bizim isteğimiz, bu sürecin 2-3 yıla yayılması" dedi.

KADEMELİ GEÇİŞ YAPILSIN

Yıldırım Giyim Mağazası'nın sahibi Osman Yıldırım ise, "20 yıldır okul kıyafetleri satıyorum. Alanya'daki bütün okulların yazlık ve kışlık her türlü kıyafeti işyerimde var. Bir öğrenci velisi olarak serbest kıyafete karşıyım. Okul bahçesinde sivil vatandaş ile öğrenci karıştırılabilir. İsteyen sivil okula istediği gibi girebilir. Okullarda disiplin olması için serbest giyim olmamalı. Ticaret adamı olarak değerlendirecek olursam şu anda en az 50 bin TL zararım var. Kademeli geçiş yapılsaydı elimizdeki stoku eritme şansımız olurdu" şeklinde konuştu.

35 ESNAF MAĞDUR

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Sert de Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu ani kararı ile ilçede 35 esnafın elinde bulundurduğu stok nedeniyle mağdur olduğunu kaydetti. Sert, bakanlığın bu kararı tekrar gözden geçirerek serbest kıyafet uygulamasına kademeli olarak geçilmesi yönünde karar almasını temenni etti.



TE(SU/AK)