Alanya’nın 13 kardeş şehrinden gelen yabancı konukların katılımıyla yapılan şenliğin açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Vali Yardımcısı Mestan Deniz, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Letonya’nın Ankara Büyükelçisi Aivars Vovers, Belde Belediye Başkanları ile vatandaşlar katıldı. Alanya'nın kardeş şehirlerinin bayrak geçişi ile başlayan açılış programı, kardeş şehirlerden ve bu yılki şenliğin teması olan Letonya’nın dans gruplarının gösterileri ile devam etti. Talsi şehrinden gelen dans ve müzik grubunun gösterileri büyük alkış aldı.

Şenliğe katılanlar hediyelik eşya, yiyecek ve diğer stantları gezdi. Kardeş şehir temsilcileri ile protokol mensupları daha sonra deniz yoluyla tarihi tersaneye oradan da Kızıl Kule çevresinde bir gezi düzenleyerek resim sergilerini gezdiler. 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Alanya’nın kardeş şehirleri ile Türkiye ve diğer ülkelere örnek bir kent olduğunu dile getirdi. Kültür ve sanat etkinlerinin yapılacağı 4 gün sürecek olan şenlikte DJ Doğukan Manço ve Zeynep Sali sahne alacak.