Atatürk Caddesi’nde bulunan banka şubesine bugün saat 09.30 sıralarında elinde bir çanta ile gelen M.B., gişede görevli Rabia Erşahan’a bir not verdi. 'Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'na iletilmek üzere 25 bin dolar, 25 bin lira, 25 bin Euro ve 5 bin İngiliz Sterlini istiyorum. Para verilmezse yarın 16.00’da şehrin 7 ayrı noktasında bomba patlayacak' yazan kağıdı okuyan görevli, soygun alarmı verdi. İhbar ardından şubeye giren sivil polislerden bazıları şüpheliyle temasa geçerek konuşmaya başlarken, bazıları içerideki müşteri ve banka çalışanlarını teker teker tahliye etti. Ardından olay yerine bomba imha ekibi geldi. Bu sırada sivil polislerle pazarlık yapan şüpheli, paranın verilmesini istedi.

Terörle Mücadele Büro Amiri Başkomiser Esat Feryadi Doköz ise, Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu ile konuşacağını belirterek, dışarı çıktı. Yeniden bankaya elinde bir poşetle giren Doköz, para şeklinde kesilen bir poşet kağıdı soyguncuya uzattı. Bu sırada diğer polisler biber gazı sıkarak şüpheliyi etkisiz hale getirdi. Polisler tarafından bankadan çıkarılan M.B., kelepçelenerek polis aracına bindirildi. Bir gazetecinin "Neden soygun yapmak istedin" diye sorması üzerine M.B. "Ölmek istiyorum" karşılığını verdi.

Gözaltına alınan M.B, sorgulanmak üzere Alanya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis ekipleri bankayı boşalttıktan sonra köpeklerle bomba araması yaptı.



TE(SU/İD)