Alaçatı Belediyesi himayesinde, Alaçatı Sanat Dostları ile Alaçatı Turizm Derneği tarafından düzenlenen, 3 Haziran’a kadar toplam 7 sanat galerisinde sürecek etkinliğin Değirmenaltı Sanat Galerisi’ndeki açılışına, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel ve Alaçatı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Dalgıç, çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.

Değirmenaltı Sanat Galerisi’nde Işılay Saygın Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Korosu ile Anadolu Filarmoni Orkestrası’nın konserinin ardından sanat galerileri gezildi. İlk gün etkinlikleri, Alaçatı Amfi Tiyatrosu’nda saat 21.00’de başlayan Ayhan Sicimoğlu konseriyle sona erdi.

Etkinliğin en çok ilgi gören ismi sanatçı Su Güldemir oldu. Türkiye’nin önde gelen gazetecilerinden olan ve 51 yaşında yaşamını yitiren Ufuk Güldemir’in kızı Su Güldemir, 7 no’lu Atölye Su Art & Desing Galerisi’nde eserlerini sergilemeye başladı. Su Güldemir, Alaçatı Genç Sanat Günleri kapsamında yedi galeride özel sanatçıların eserlerinin sergilendiğini, kendisinin de bu sanatçılar arasında yer almaktan gurur duyduğunu söyledi. Güldemir, "Alaçatı’nın kültürel ve sanatsal değerlerine katkıda bulunmaktan çok mutluyum. Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın sergime gelerek tebrik etmesinden de çok memnun oldum. El emeği çok önemlidir. Katılan tüm sanatçılarımızın ayrı birer değeri var. Diğer 6 galeride sergilenen eserleri de çok beğendim. Hepsi Alaçatı’ya güzel değerler katıyor. Alaçatı Genç Sanat Günleri bitiminde yeni sergiler açmayı sürdüreceğim" diye konuştu.

Alaçatı Sanat Dostları olarak, beldenin sanat yaşamına daha nitelikli katkı sağlamak amacıyla sanatçılar ve sanatseverlerin desteği ile yola çıktıklarını belirten organizasyon başkanı, akademisyen ve lif sanatçısı Prof. Dr. Suhandan Özay Demirkan ise etkinlikle ilgili şunları söyledi:

"Kırmızı Ardıç Kuşu Sanat Galerileri yöneticisi ressam Sayra İnce Muran ve Arts & Crafts Atölyesi yöneticisi seramikçi Serap Yurdaer Erboy ile birlikte böyle bir girişime karar verdik. Amacımız Türk çağdaş sanatının yeni kuşak temsilcilerini desteklemek, yeni ve yaratıcı fikirleri sanatseverleri ile paylaşmak. Kapsamlı kültür etkinliği stratejisiyle güncel sanatı geniş kitlelerle buluşturmak, merkezi metropollerin de dışına taşımak. Sanat eğitimi veren 54 üniversite ve ustalarının elinde yetişmiş 112 genç sanatçının toplam 270’e varan başvuruları akademik jüri tarafından değerlendirildi. Jüri titiz çalışma sonunda resim, heykel, seramik, fotoğraf, baskı resim, gravür, lif sanatı ve tekstil sanatı alanlarında 93 sanatçının 110 eserini sergilemeye değer buldu."



FO(AÖ/SS)