Olay, merkez Yüreğir İlçesi Doğankent Mahallesi'nde 15 Şubat'ta meydana geldi. İddiaya göre, gübre bayiliği yapan İsmet Altınyüzük bir süre önce çiftçilik yapan Hacı Ahmet Şanlıyurt'a veresiye 8 bin 500 liralık gübre verdi. Şanlıyurt zamanında gübre parasını ödemedi. Altınyüzük de olay günü Şanlıyurt'an sattığı gübrenin parasını istedi. Şanlıyurt'un parayı vermemesi üzerine aralarında kavga çıktı. Şanlıyurt tabancayla ateş ederek Altınyüzük'ü öldürdü, kendisi de kolundan hafif şekilde yaralandı. Şanlıyurt, tedavisinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı.

Hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Şanlıyurt’un Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan Şanlıyurt, suçlamayı kabul etmedi. Ölen İsmet ile kardeşi Yaşar Altınyüzük'ün kendisine yumrukla saldırdığını belirten Şanlıyurt, savunmasında şunları söyledi:

"Bana vurduktan sonra 'Arka depoya götürüp kafasına sıkalım' dediler. Ben ellerinden kaçarak arabama bindim. Kaçmaya çalışırken, İsmet ile Yaşar ayrı pencerelerden bana silahla ateş etti. İsmet beni başımdan yaraladı. Yaşar da kolumdan yaraladı. Yaşar bana doğru ateş ederken sıktığı kurşun karşı penceredeki İsmet'e isabet etti. İsmet, Yaşar'ın silahından çıkan kurşunla yaralanmıştır. Ben kendilerine ateş etmedim. Olay sırasında ben silah kullanmadım, öldürmedim."

Olayın alacak verecek meselesi yüzünden çıktığını belirten maktulün kardeşi 32 yaşındaki Yaşar Altınyüzük de sanığın yalan söylediğini öne sürüp, şöyle konuştu:

"Sanık gelir gelmez küfür etti. Ben kendisini oturtarak sakinleştirdim. Kahve yapmaya başladım. Bu esnada masaya yumruk vurdu. Fincanları kırdı. 'Ben mafyayım, benim daha önce olan olaylarım var, evrakları ver, yoksa seni öldüreceğim' dedi. Elini beline attı. Silah çıkardı. Bu esnada ağabeyim odaya girdi. Sanığın elindeki silahı aldı. Aralarında boğuşma oldu. Ben araya girdim. Sanık dışarı çıktı, kaçtı. Aracına bindikten sonra silahla bize ateş etti. Ben iş yerinin içerisindeydim. Ağabeyim de dışarıya çıkmıştı. Kaç el ateş ettiğini sayamadım. Biz kendisine kesinlikle ateş etmedik."

Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.