Melikgazi İlçesi Anafartalar Mahallesi Belsin Semt PTT Şubesi yakınında 20 Mart 2012 tarihinde meydana gelen olayda Hakan Karadavut, arkadaşı Yakup Özer'den kendisine olan borcunu ödemesini istedi. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Yakup Özer, yanında taşıdığı bıçakla Karadavut'u karnından ve göğsünden bıçaklayarak yaraladı. Ağır yaralanan Karadavut, tedavi için kaldırıldığı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Olaydan sonra oturduğu evde yakalanarak gözaltına alınan cinayet sanığı Yakup Özer çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan duruşmaya tutuklu olarak getirilen Yakup Özer, pişman olduğunu söyleyerek, ''Hakan benim kutsal değerlerime küfredince kendimi kaybedip bıçağı bir kez salladım. Bıçak Hakan'a değdi mi onu bilmiyorum. Bana küfrettiği için bu olaylar oldu. Pişmanım'' dedi. Duruşmaya katılan Hakan Karadavut'un eşi Adeviye Karadavut ise, ''Yakup Özer'e en ağır cezanın verilmesini istiyorum'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti Yakup Özer'e önce ömürboyu hapis cezası verdi. Ceza, daha sonra tahrik indirimi uygulanarak 18 yıla, sanığın duruşmalardaki iyi hali göz önüne alınarak 15 yıl hapis cezasına indirildi.