Yarışma, Akyurt'un Kapalı Pazar Yeri'nde sabah saat 10.30'da başlayıp, akşam 17.30'de sona erdi. Yarışmayı, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ile birlikte çok sayıda vatandaş izledi. Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu tarafından Ankara'da ilk kez düzenlenen '1'inci Ankara Cac Irk Standartları Yarışması'na yurt genelinden Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun, Sivas ve Ordu'dan 7 farklı grupta 193 köpek katıldı.

ULUSLARARASI YARIŞMA

Yarışmayı düzenleyen Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu Başkanı Ümit Özkanal, geleneksel hale getirecekleri yarışmayı, her yıl başkentin farklı ilçelerinde yapacaklarını söyledi. Özkanal, 2006 yılında kurulan federasyonlarının bu güne kadar yurt genelinde yaptıkları yarışları Ankara'da ilk kez düzenlediğini belirtirken, "Yedi farklı grupta çeşitli illerden 193 köpek yarışmaya tabi tutuldu. Yarışmada köpekleri ırk ve standartlarına göre değerlendirilerek her birini notlandırdık. Bu yarışma Ankara'da ilk kez düzenlenirken, önümüzdeki Temmuz ayının ilk haftasında uluslararası bir yarışma düzenelenecek. Federasyon olarak bunun hazırılığı içindeyiz. Akyurt'ta yaptığımız ve oldukça ilgi gören yarışmada 3-6, 6-9 , 9-18, 15-24 ay ile 15 ve üzeri 7 yaş ile 8 yaş üstü köpeklerimiz yarıştılar" dedi.

KÖPEKLER JÜRİ ÖNÜNDE

Akyurtlular yarışmaya büyük ilgi gösterirken, 3 kişilik jüri, Köpek Irkları ve Kinnoloji Federasyonu Başkanı Ümit Özkanal, Cem Sütunç ile Rusya'dan Agnieszka Onuk'tan oluştu. Yarışmacılar, süsledikleri köpekleri ile birlikte hazırlanan podyuma çıkıp, köpeklerinin becerilerini ortaya koydular. Yarışmada, Aslı Kutmangil'in 'Impala American Beauty' köpeğ birinci, Tolga Özyazıcı'nın 'Rüzgar' adlı köpeği ikinci, Rusya'dan Sikoeva Evgeniia'nın 'Rus Terrier Universal Desert' köpeği üçüncü oldu. 

Yarışma sonunda ilk 3'e giren köpeklerle sahiplerine kupa, sertifika ve madalyaları verildi.