Kesikkapı Mahallesi'ndeki Amintas Kaya Mezarları'nın bulunduğu kayalıkta dün sabah saatlerinde keçi sesi duyanlar, itfaiye ve AKUT ekibine haber verdi. Gelen AKUT Fethiye ekibi, sorumluluğu itfaiyeden devralarak 20 günden bu yana kayalıkta kurtarılmayı bekleyen keçiye ulaşmak için operasyon başlattı. Hazırlıklarını tamamlayan 7 kişilik ekip, ilk aşamada 130 metre yüksekliğindeki sarp kayalığa tırmandı. İstasyon kurulması ardından halata çıkan ekip üyelerinden Hasan Ongün, 40 metre aşağıdaki keçiyi kurtarmak için inişe başladı.

KORKUYLA OPERASYONU İZLEDİ

Bu sırada 20 günden bu yana kayıp olan keçilerinin bulunduğu haberini alan Kadir ve Havana Erçömek çifti, olay yerine geldi. Günlerce aradığı oğlağını uzaktan görüp tanıyan Havana Erçömek sevinirken, kurtarma çalışmalarını korku ve heyecan içinde izledi.

Yaklaşık 1.5 saatlik iniş ardından keçinin mahsur kaldığı kayanın üzerine ulaşan AKUT görevlisi, çalılar nedeniyle zorlandı. Çevre sakinlerinin meraklı bakışları arasında oğlağı yakalayan görevli, ayaklarını bağlayıp fileye sardıktan sonra halatla tekrar yukarı çıktı. Aksiyon filmlerini aratmayan operasyon ardından AKUT ekibi, 'Karaoğlan' adını verdikleri zayıf ve bitkin düşen oğlağı sahiplerine teslim etti.

"TEKE SAKALI OTUNUN PEŞİNE GİTMİŞ"

AKUT ekibine teşekkür eden Havana Erçömek, Keloğlu Boğazı'nda oturduklarını belirterek, şöyle dedi:

"3 keçimi aynı anda kaybettim. 2'si döndü. Ancak, oğlak 20 gündür kayıptı. Tam umudu kesmişken, burada bir oğlak bulunduğunu öğrendim. Verdiğim zahmetlerden dolayı çok özür dilerim. 2 çocuğuma bakmak için 25 kadar keçi besliyorum. Oğlak bu sarp kayalıklara 'Teke sakalı' denilen otu yemek için çıkıyor. Yaşaması mucize" dedi.

Çok mutlu olduğunu belirten Kadir Erçömek ise, "Günlerce arayıp bulamamıştık. Çok zayıflamış, ancak ot ve bitkilerden aldığı suyla hayatta kalmayı başarmış. Eğer yaz günü olsa bu kadar süre hayatta kalamazdı" diye konuştu.

"İNSAN YA DA HAYVAN AYIRMIYORUZ"

Yaklaşık 6 saat süren operasyonu başarıyla tamamladıklarını söyleyen AKUT Fethiye Ekip Lideri Ersin Gür, can kurtarmak için çalıştıklarını söyledi. İnsan ya da hayvan ayrımı yapmadan görev yaptıklarını anlatan Gür, "Fethiye İtfaiyesi'ne yapılan ihbar üzerine saat 10.30 gibi buraya geldik. Saat 11.00'de kurtarma operasyonu başladı ve saat 17.00 sıralarında tamamlandı. Sorunsuz bir operasyon oldu. Ancak bu kadar uzun süreceğini tahmin edememiştik" dedi.

Operasyonun ardından oğlağı kucaklayan Havana Erçömek, eşiyle birlikte evlerinin yolunu tuttu.