Türkiye'nin en sıcak iklimine sahip olan Antalya'nın yüksek kesimlerinde soğuk etkili oluyor. Kar ve soğuk hava en çok yaban hayatına zarar veriyor. Akseki ve İbradı ilçelerinde karla kaplanan ormanlarda çok sayıda kuş yiyecek bulamadığı için telef oldu. Bunun üzerine harekete geçen Akseki Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, her iki ilçede ormanlık arazilere kuşlar için yem bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Mustafa Yalım, Akseki ve İbradı ilçelerinde ormanlık alana, su yatakları ile yol kenarlarına yem bıraktıklarını kaydetti. Yalım, "Yoğun kar yağışı ve çetin kış şartları bölgemizde yaban hayatına zarar verdi. Yem bulmakta güçlük çeken kuşların açlıktan öldüğünü tespit ettik ve bu çalışmayı başlattık. Kış boyunca bu çalışmamız devam edecek. Bu amaçla 1 ton buğday alındı. Gerektiği sürece takviye yapılacak" diye konuştu.

Akseki Doğa Koruma ve Milli Parkı'nda bekçilik yapan Zekai Girgin ise soğuk nedeniyle dere yatağında donarak telef olan bir domuz yavrusu gördüklerini kaydetti. Girgin, köylülerin dereden çıkardığı domuz yavrusunun kurtlar tarafından parçalandığını söyledi.



AÇ(SU/CK)