Akseki merkeze 30 kilometre uzaklıkta 2400 rakımlı Göktepe Yaylası'nda havanın ısınması ve karın erimesi sonucu meydana gelen heyelan nedeniyle ilçe merkezi ve Duluca, Hüsamettin, Çanakpınar, Sarıhacılar, Belenalan, Bucakalan, Dikmen, Bucakkışla, Sarıhaliller, Sadıklar, Büyükalan köyleri ile Akseki Jandarma Komando Taburu'na 24 Nisan'dan beri içme suyu verilemiyor. Su şebekesinin zarar gördüğü, boruların patladığını ve bu nedenle bölgeye su verilmediğini belirten yetkililer, arızanın meydana geldiği yere ulaşmak için kar temizleme çalışması başlattı. 25 Nisan'dan beri aralıksız çalışan ekipler, kar nedeniyle güçlükle ilerliyor. Akseki Kaymakamlığı ve Antalya İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı iş makineleri, yer yer 5 ile 8 metreyi bulan karda ilerlemekte zorlanıyor.

Çalışmaları takip eden Akseki Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gölcü, birçok noktada su borularının zarar gördüğünü söyledi. Patlayan boruların bulunduğu bölgeye ulaşmak için ekiplerin çalıştığını anlatan Başkan Gölcü, "Akseki'ye alternatif kaynaklardan su veriyoruz. Ancak bu da çok yetersiz ve ihtiyacı karşılamıyor. Bir gün arayla en fazla 3 saat su verebiliyoruz. Köylerde vatandaşlar kuyulardan su ihtiyacını karşılamaya çalışıyor" dedi.

Arızanın meydana geldiği bölgeye ne zaman ulaşacaklarını tahmin edemediklerini dikkati çeken Başkan Gölcü, vatandaşlardan suyu dikkatli kullanmalarını istedi.