AKSAV Yönetim Kurulu adına vakfın avukatı Ali Rıza Tıraş, 2007 ve 2008 yıllarında düzenlenen 44'üncü ve 45'inci Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Hürtur'dan uçak, otel rezervasyon, ulaşım, hosteslik ve rehberlik hizmetleri satın alındığını kaydetti. Söz konusu işler karşılığında düzenlenen faturalarının tamamının ilgili firmaya ödendiğini kaydeden Tıraş, "Firma tüm alacağını almış olmasına rağmen bir şekilde elinde bulundurduğu ve halen dava konusu olan 150 bin Liralık çeki Akın Factoring'e kırdırarak AKSAV'a karşı haksız bir işlem yapmıştır" dedi.

AKSAV'ın Hürtur aleyhine açtığı 'menfi tespit davası'nın görüşülmekte olduğunu kaydeden avukat Tıraş, buna karşın ilgili firmanın kırdığı AKSAV çekinin arkasını yazdırarak icra takibine geçtiğini belirtti. Avukat Ali Rıza Tıraş, AKSAV'ın Antalya Kültür Merkezi'ndeki ofislerinde bulunan 7 klima, 2 buzdolabı, televizyon ve bilgisayara iki hafta önce el konulmasıyla sonuçlanan icrayla ilgili şu bilgileri verdi: "Şişli 6'ncı İcra Müdürlüğü'nün 2009/34960 esas nolu dosyasıyla, çeki keşide eden 2008 yılı AKSAV Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akıncıoğlu aleyhine icra takibi yapılmıştır. Akın Factoring anılan çek bedelini bu dosyayla Akıncıoğlu'ndan tahsil etmiştir. Yani Akın Factoring'e ödeme 2009 yılında yapılmıştır. Her ne kadar Hasan Akıncıoğlu, şahsen sorumlu olmadığı iddiasıyla dava açmış ve ödediği paranın iadesi yönünde bir karar almışsa da bu dosya halen temyiz aşamasında olup, Yargıtay kararına kadar işlemi durdurmuştur. Çek bedeli henüz Hasan Akıncıoğlu'na ödenmemiştir."

Firmanın Avukatı İsmail Elkoca'nın çek bedelinin aynı zamanda Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu'na ödendiği yönündeki açıklamalarının gerçek dışı olduğunu belirten Avukat Tıraş, "Hal böyleyken vakfımıza yönelik icra takibi hukuka aykırı bir işlemdir" dedi. 

İşlemlerin iptali için açılan dava ve ilgilileri hakkındaki şikayetin İstanbul İcra Mahkemesi'nde bulunduğunu kaydeden Tıraş, faktoring firmasının icraya konu ettiği çekin zaman aşımına uğradığını da iddia ederek icra işleminin hukuka aykırı olduğunu kaydetti. AKSAV avukatı Ali Rıza Tıraş, "Gerçeğe aykırı ve yanlış bilgiler verilmek suretiyle ve haksız-hukuksuz tahsilata yönelik bu girişim hakkında gerekli hukuki ve cezai müracaatlar tarafımızdan ayrıca yapılacaktır" dedi.



EB (SU/RT)