Büyük Taarruz ve Afyonkarahisar'ın kurtuluşunun 91'inci yıldönümü nedeniyle Şuhut İlçesi Stadyumu'nda Zafer Haftası kutlamaları yapıldı.

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Adnan Keskin ile AKP, CHP ve MHP'den çok sayıda milletvekili ve askeri erkan katılımı oldu.


'Kemal dışarı' sloganıyla saldırdılar


CHP Şuhut İlçe Başkanlığı önünden yaklaşık 10 bin kişinin yürüyüşünde parti otobüsüyle birlikte gelen Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'liler, tören alanındaki AKP'li grup tarafından engellendi. Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerinin otobüsünün stadyum girişine gelmesiyle stadyumdaki AKP'liler 'Kemal dışarı', 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları attı.

CHP'li grubun stadyuma girişi sırasında su şişeleri atılırken, saldırı nedeniyle AKP ve CHP üyeleri arasında çevik kuvvet polisleri ve barikatlar oluşturuldu. Stadyuma girişte olduğu gibi stadyum içinde de CHP'lilere AKP'li gruptan su şişeleri, sandalye ve çeşitli maddeler atıldı. Polisin ise bazı CHP'lileri copladığı görüldü. Gruplar ayrı kapılardan stadyum dışına çıkarılırken, saldırılar dışarıda da sürdü.

Törendeki son konuşmayı yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu sahneye çıktığı anda ve konuşması süresince AKP'liler sürekli 'yuh' çekti.

Bozdağ'a saldırıdan sonra...

Hacı Bektaş'ı anma şenlikleri sırasında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı hedef alan yumruklu saldırıdan sonra böyle bir olayın yaşanması AKP'lilerin benzeri saldırıları gündeme aldığının da işareti. Bekir Bozdağ kendisine yapılan saldırıdan sonra, yumruğu atan kişinin serbest bırakılmasına tepki göstererek, "umarım serbest bırakanlar da benzeri saldırılara maruz kalmazlar" diyerek üstü kapalı biçimde tehdit etmiş, kendisinden sonra konuşma yapan Kılıçdaroğlu'na da tepki göstermişti.sol portal