Ankara kulisleri Adalet ve Anayasa Komisyonu’nda görüşülen yasa tasarı ve teklifleriyle çalkalanırken asıl büyük bombanın patlamak üzere olduğu konuşuluyor. Kulislerdeki fısıltı gittikçe yüksek sesle dile getiriliyor. İddiaya göre; AKP’den 15-20 civarında milletvekili istifaya hazırlanıyor.

GENEL KURULA VE KOMİSYONA GELMEYEN VEKİLLER Mİ?

Konuşulan isimlerin aslında hepsinin cemaatçi olmadığı, yolsuzluktan duyulan rahatsızlık nedeniyle de ayrılmak isteyenlerin bulunduğu edindinilen bilgiler arasında.

 Milletvekillerinin çoğu bu iddiayı yalanlıyor. Yalnız AKP’li bir isim, vekillerin bu konudan haberdar olmayabileceğini, AKP Grup Başkanvekillerinin bu isimleri ikna etmek için uğraştığı ve an be an Başbakan’a bilgi verildiğini söyledi. İsimleri konusunda bilgi alamasak da son günlerde HSYK Yasa Tasarısı görüşülürken Komisyon toplantılarına özellikle katılmayan kimi milletvekillerinin bu rahatsızlık nedeniyle toplantılara katılmadığı söyleniyor.

Başka bir sorunlu durum da ola ki HSYK Tasarısı Genel Kurul’a geldiğinde tepki gösterecek ve toplantılara katılmayacak çok milletvekili olduğu iddiası. Bu durumun önüne geçmek için Grup Başkanvekilleri şimdiden seferber olmaya başlamış.

İddialar ne derece doğru bilinmiyor ancak; önümüzdeki günler çok şeye gebe.